Мʼясний рулет на святковий стіл без замішування тіста

30.04.2024   23:00    385

Смачний та ароматний мʼясний рулет можна приготувати зі звичайного лаваша. Це значно скорочує час проведений на кухні, але в результаті ви будете мати розкішну страву, яка сподобається всій родині.


Щоб приготувати смачний рулет з мʼясною начинкою не обовʼязково довго возитися з тістом. Можна в рази спростити собі задачу та взяти для приготування цієї страви звичайний лаваш. І усього за декілька хвилин вашого часу ваша кухня наповниться ароматом смачної випічки, яка пробуджує апетит та приємно дивує своїм смаком. Розгляньмо детальний рецепт, як приготувати мʼясний рулет з лаваша у духовці.

Останні новини:  Картопляна запіканка на сковороді по-швейцарськи, як у найкращих ресторанах

Інгредієнти:

  • 2 тонких лаваші
  • 400 грамів фаршу на ваш вибір (курячий, яловичий ітд)
  • 2 яйця (одне для змащення)
  • 200 грамів сиру
  • 1-2 зубчики часнику
  • Сіль, чорний перець, хмелі-сунелі або інші спеції за смаком

Приготування:



Перед початком приготування, попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Наріжте зубчики часнику дрібно або натріть на дрібній терці. Також натріть сир на тертці або наріжте його невеликими кубиками.

Останні новини:  7 найкращих бюджетних намазок на хліб, якими корисно можна перекусити
Як приготувати мʼясний рулет з лавашем

Змішайте фарш з нарізаним часником, сіллю, чорним перцем та іншими спеціями за вашим смаком. Додайте сир та ретельно перемішайте складові, щоб утворився однорідний фарш. Далі додайте до маси одне яйце та ще раз ретельно змішайте ложкою або руками.



Розгорніть лаваші на пласкій поверхні. Рівномірно розподіліть фарш по всій площі кожного лаваша шаром 1 сантиметр. Згорніть кожен лаваш в тісний рулет, утворюючи щільну і компактну конструкцію. Теж саме зробіть й з другим лавашем.

Рецепт мʼясного рулету з тонким лавашем

Розбийте одне яйце і змішайте його з невеликою кількістю води. За допомогою кухонного пензлика рівномірно змастіть поверхні обох рулетів цією сумішшю та присипте сіллю.

Останні новини:  Секрет корисної каші на сніданок

Покладіть рулети на противень, покритий пергаментом. Пекти потрібно приблизно 20-25 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.

Після того, як ви витягнете рулети з духовки залиште їх на 5-10 хвилин, щоб вони остудилися і стали більш стійкими. Після цього наріжте рулети на порції, подавайте гарячими, з вашими улюбленими соусами, або як доповнення до перших страв.


odnaminyta.com